I den här korvbloggen så kommer du att kunna följa mig i mina försök att göra korv. Vill du veta varför jag skriver så är det för att jag har en pretentiös tanke om att försöka lyfta den svenska korvens status. Men allra mest beror det på nyfikenhet; jag vill veta hur våra svenska korvar smakade på den tiden de handgjordes och det fanns charketuributiker i var och vartannat kvarter.
- asiatisk korv AS Roma blodkorv Borlottibönor Cajsa Warg Dagens Nyheter Djuret dragon epice riche Falukorv Farfar fjälster fläskkarré fläskkött Friberg FTBW fänkål Fårfjälster fårtarm grisfjälster griskött gristarm Grynkorv Gården hackekorv Hagdahl hemgjord Hmong hmongkorv Husmoderns 1000 recept italiensk korv jan-öijvind Swahn kalv Kalvkorv kalvkött Karljohan-svamp Kerstin Wenström knacker kokböcker korv Korvhistoria Korvhorn korvskinn korvspruta korvstoppning korvtest Korvvecka Krups lammkorv lunch Mats-Eric Nilsson Möhl och Goldschmidt Mölltorp nötkött P3 Prinsessan Sibylla Prinskorv Påskmat Riche riesling rådjurskorv rök röklåda Rökt korv Salsiccia Saucisse Sill a la russe siskonkorv snöre Solens mat Sveries Radio taffel.se Tore Wretman Wienerkorv årets kock
Skåpmat
-
Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Ylwa Lithner om Falukorv i repris Ylwa Lithner om Falukorv i repris Staffan om Falukorv i repris Ylwa Lithner om Falukorv i repris Staffan om Kalabrisk salsiccia med f… Annat
Annat från mig
Facebook
Korvrelaterat
Matbloggar
-
Gör som 38 andra, prenumerera du med.
Vad glad jag blir, ska följa dina mödor med stort intresse.
Jag har ett stort avog mot korv som innehåller massor och lite till, äter av bara farten aldrig falukorv.
Däremot älskar jag korv som är riktig korv, om du förstår.
Lycka till!
Då tror jag att du har hittat rätt, eftersom jag hoppas att jag kan ge lite inspiration till att göra riktig korv hemma och kanske även lite tips på var man kan hitta välgjord korv.
Hej! nu har vi på Torsgrillen (Torsgatn 48A) korv med kvalite & därför skulle jag bli glad om korvfantaster som er kom förbi så att jag får ett betyg av proffsen.
Med vänlig hälsning
Torsgrillen
Kul, det ska jag testa.
Kul med fler korvbloggar! Kul också att du tittade in på min! Å SUPERkul med ambitionen att GÖRA korv. (Själv vill jag ju bara äta den… 🙂 )
Korv är gott!
/Korv-Anna
Att göra sin egen korv, är en klart underskattad hobby. Så kul och så gôtt de kan bli!
Blogga på om era experiment, det är bästa sättet är att lära sig är ju att berätta för andra!
Hej! Vad kul att jag hittade den här Korvbloggen!
Jag ligger precis i startgroparna för att sätta igång att tillverka min egen korv, efter en korvkurs hos Taylors & Jones och senare ett inköp av en Electrolux Assistent med tillbehör för att mala kött och göra korv.
Jag är helt inne på din linje om att korvens status borde höjas i Sverige. Jag brukar kalla den för Gastronomins outsider.
Efter att regelbundet handlat goda korvar i Hötorgshallen i 25 års tid så ska det bli väldigt spännande att äntligen göra egna korvar.
Kan inte låta bli att marknadsföra vår hemsida, http://www.salsus.se, där finns en hel del matnyttigt om att göra korv på egen assistent mm. 🙂
Hoppas att det är ok att göra så??? Annars får jag be mr. webmaster att ta bort inlägget! 🙂
Det är mer OK, har så klart varit inne och kollat in er hemsida, där finns ju mycket matnyttigt
Hej! Vad kul att jag hittade den här Korvbloggen!Jag ligger precis i startgroparna för att sätta igång att tillverka min egen korv, efter en korvkurs hos Taylors & Jones och senare ett inköp av en Electrolux Assistent med tillbehör för att mala kött och göra korv.
+1
Så bra sida, brorsan! Grattis! =)
Hej Staffan
Vet du var man kan köpa plastfjälster (eller annan ‘vegetarisk’ fjälster) i Stockholm? Tacksam för svar eftersom jag ska göra vegetarisk merguez. (känns inte så korrekt att ställa en veg-fråga på denna sida, men jag skulle ändå hemskt gärna vilja veta…;)
Linda
Måste göra dig besviken. Jag har googlat runt utan att kunna hitta något annat än grossister (och då inte i STockholm). Ett tips är göra korven i plastfolie, sjuda den, ta bort folien när korven har stelnat och sen steka på den.
Isåfall känns det som att den vegetariska mergeuzen aldrig riktigt var ämnad att bli till. Kanhända vi (jag och mina ‘vegetariska kompisar’) ändå provar varianten med plastfolie, men då får man ju inte använda korvstoppningsmaskinen;(
Tack iallafall!!!
du kan gogla på fjälster tex carnivor
Helt skamlöst vill jag bara göra reklam för ännu en korvrelaterad sajt.
På alltomkorv.se bloggar vi om korv. Vi fotograferar korv och publicerar våra bästa korvrecept. Välkomna som läsare eller rent av skribenter!
Inför årets jul tänkte vi ge oss på att tillverka egen korv också, så det blir fler beök från oss…
Vilken underbar blogg! Jag gillar också korv, kommer nog komma tillbaka till din blogg ofta.
Vilken go blogg..kommer jag att kolla ofta, vill slå ett extra slag för ett litet charkföretag i Råda i Värnland. http://www.hemgardenchark.se de röker allt på riktigt i gamla tegelrökar och har bara svenska råvaror. de går att få tag på vissa ica butiker utanför värmland.
Kul att du hittade den. Jag kan hålla med om att Hemgårdens korvar är riktigt bra. Min bror säljer dom faktiskt i sin ICA-butik i Mölltorp (Karlsborg, Västergötland), så jag har provat några av dem.
Hej StaffanVet du var man kan köpa plastfjälster (eller annan ‘vegetarisk’ fjälster) i Stockholm? Tacksam för svar eftersom jag ska göra vegetarisk merguez. (känns inte så korrekt att ställa en veg-fråga på denna sida, men jag skulle ändå hemskt gärna vilja veta…;)Linda
+1
Tack för er trevliga hemsida, recept mm!
Som komplement till all ny förnämlig Korv-litteratur (Kristofer Franzéens etc) vill jag tipsa om att den ”enkla” boken på 192 sidor med 113 korvtillverkningsrecept utgiven 1983:
Isterband, spickekorv och chorizo – av Göran Bengtsson, Carita Brinck, Görgen Göransson, Göran Odham och Gunilla Westerdahl – har kommit ut i ny upplaga just nu!
Kolla gärna
http://www.publit.se/cms/2011/11/04/jag-ett-f%C3%B6rlag-att-%C3%A4ta-sin-egen-hundmat/
Bokia mfl samt tidigare webb om boken.
hälsar
Gunnar Grantinger i Göteborg
Vad roligt, har läst den tidigare upplagan på Kungliga Biblioteket. Men äger inget ex. själv. Det komemr det bli ändring på nu.
Saffranskorv med glögg är ju toppen!!!!!!!!!!!!!!!:)
svara då din korvgubbe
Tack for en lysande blogg. Jag ar en exil-svensk som precis har borjat min resa mot hemgjorda korvar. 😉
Din sida ar verkligen anvandbar och har gett mig manga tips och recept pa Svenska korvar som jag bara har langvaga minnen av. Nu kan jag forhoppningsvis aterskapa nagra av dem med din hjalp.
Tack for inspirationen!
// Mike
Den här korvbloggen verkar jätteintressant! Vad kul att jag hittade den 🙂
[…] är inne nu? Jo kött, korv, stoppa egen korv, äta hela djuret (märgben, märgtoast, bräss etc), äta pulled pork, sitta i […]
Hej Kristofer
Vi håller på med Landjäger som vi hittade recept på i din bok. Vi har akut behov av hjälp.
Korvarna har legat i kyl i 6 dagar, hängt i rumstemperatur i 2 dagar och nu har vi kallrökt dem 2 h 2 gånger. Korvarna har tappat ca 20% i vikt och är fortfarande mjuka. Hur går vi vidare?
Hej Hans & Ingrid,
Jag som har den här bloggen heter Staffan. Kristofer kan ni nå här http://franzenscharkuterier.se/kontakt/ lycka till.
Tack för länken! Ber om ursäkt att vi läste slarvigt. Vi sökte på Kristofer och hamnade hos dig
Trevlig blogg. Jag hittade den först i dag, men följer den gärna om du orkar hålla på. Det finns väl en del korvar kvar att utforska?
Hej, extremt intressant. Har just sedan några månader sedan intresserat mig av att göra egna korvar. Med lite uppgraderad lösning så blir det extremt snyggt och gott. Jag har bara problem med en sak när jag göra korvarna och det är att lite del av smeten går ut vid vardera kant när jag steker råkorven, har försökt steka på låg värme, snurra extra mycket men får samma resultat. Ingen katastrof. Sitter och funderar om jag har för lite salt i smeten så att den inte binder den eller om jag stoppar allt för hårt! Tips?
Så är det dags att, för sitt höga nöjes skull, göra korv…..Korvrecept har jag. Alla ingredienser också…men hur länge röker man korv gjorda med svinfjälster??? Har röklåda och en bra gasolgrill….HJÄLP!
Jag har inte rökt så mycket själv. Några gånger har jag rökt i röklåda köpt i sportfiskbutik och för att inte få alltför mycket röksmak så har jag bara låtit den gå någon minut och sen sjudit korven tills den är klar istället för att låta den gå klar i röklådan.
Jag testade röklådan(Abu) i gasolgrillen.Eftersom det var just rökt korv med röksmak jag var ute efter så laddade jag ganska ordentligt med alspån och enris. Första omgången röktes utan rökens lock, men gasolgillens lock stängt. Det blev inte så bra. Andra omgången hade jag röklådans och grillens lock på hela tiden. Mycket bättre, ja nästan perfekt, Det ska sägas att jag hade svinfjälster så korvarna är ju lite tjockare. Nästa gång ska jag köra rödsprit i röken och göra som jag brukar när jag röker fisk.
Jag brukar kall röka korven i ungefär ett dygn vilket är lagom för mina smaklökar, rekommenderas varmt då det blir en helt annan produkt..